Corona in Brazilië

In Brazilië treft Corona vooral de allerarmsten

Foto: Leon petrosyan – CC BY-SA 4.0

Brazilië telt eind november 6,3 miljoen besmettingen en 172.000 doden. Elke dag raken mensen besmet en sterven er dagelijks gemiddeld 750. Vooral de allerarmsten worden getroffen. Bang om hun weinige inkomen te verliezen, blijven ze aan het werk ondanks het risico op besmetting of erger.

Professor Unaí Tupinambás van de Faculteit Geneeskunde (Universiteit van Minas Gerais) en een lid van de Covid-19-taskforce te Belo Horizonte zegt dat de situatie zorgwekkend is:
“Deze toename van besmettingen hier in Belo Horizonte is met name zorgwekkend, omdat de bevolking de pandemie moe wordt, moe van het isolement, moe van de sociale afstand. Het meest verontrustende is dat het nu ook de tijd is van andere ziektes, zoals dengue. Daarnaast zijn de ziekenhuizen al zwaar belast zijn met de gebruikelijke ongelukken, hartaanvallen, beroertes en diabetes. Het systeem raakt overbelast nu Coronabesmettingen blijven toenemen.”

Het verstrekken van voedselpakketten aan de bevolking gaat ook in december nog steeds door. De Stichting São Tiago heeft onlangs nog een gift gedaan, zodat de tehuizen dit noodzakelijke werk kunnen blijven doen.

Steun de uitgifte van voedselpakketten met een extra gift:
Stichting São Tiago
Vloedstraat 31
4321 AM Kerkwerve
Rekeningnummer: NL57-ABNA-0618-2736-54
onder vermelding van ‘voedselpakket’